Om Exilsnokarna

"Support your local team", heter det ibland, men det är inget som vi exilsnokar praktiserar. För trots att vi bor i huvudstaden så stödjer vi inte något lag i Stockholmsområdet. Inget lag från Solna. Inget lag från Östermalm. Inget lag från Södermalm … Nej, vi stödjer (helt självklart) det allsvenska lag som spelar på Östgötaporten, drygt 16 mil hemifrån.

2012 års resa till Peking
Vårt sällskap firade 10-årsjubileum 2017. Historien går tillbaka till 2007 och en artikel skriven på supportersajten SvenskaFans, där en man vid namn Göran Modeen menade att Peking Fanz borde ha "en falang i den Stora Stora Staden norr om Bråviken". På hans inrådan samlades vi på en pizzeria på Kungsholmen för att se IFK möta Bunkeflo IF på Parken – en match som den minnesgode nog kommer ihåg.

Sedan dess har vi bytt samlingsplats ett par gånger. Nuförtiden följer vi IFK på Bacchi's i Gamla stan, när vi inte ser en match på plats förstås. Genom åren har vi suttit på pendeltåg både norrut och söderut, till Vilundavallen och till Södertälje, via Skytteholm och Söderstadion. Det är på bortaplan som våra hemmamatcher spelas.
Vi har också arrangerat resor till Norrköping och till städer i Sverige och utlandet för att heja på Snoka.

Vi ses på puben och på läktaren!