Samling DIF–IFK

Kontraktet är säkrat. Men bollen är inte i mål än. Innan vi går på uppehåll har vi ju Djurgården kvar att möta – här i Stockholm!

Naturligtvis anordnar vi en samling innan matchen. Från 11.30 på lördag samlas vi på vår pub för gemensam uppladdning. I god tid före avspark rör vi oss sedan gemensamt till Tele2 arena.

Personligen tycker jag att matcherna mot Djurgården tillhör de absoluta höjdpunkterna på säsongen. Det brukar vara bra matcher som tål att diskuteras länge vid kafferasten på jobbet. Länge!

Det är också sådana här matcher som gör det extra givande att hålla på Norrköping i "fiendeland". Det är aldrig någonsin betydelselösa matcher! Inte ens när det bara är en träningsmatch, som i början på den här säsongen.

Då, en ganska vacker marsdag, var motståndarlaget för ett ögonblick tillbaka på sin forna arena. Det var ett allsvenskt genrep som slutade med en synnerligen rättvis 1–0-seger. Hjälte var Telo, som skar in från sin kant och rundade Djurgårdens målis. Vackert värre!

Vacker var också segern på Tele2 förra året. Men det behöver jag väl knappast skriva. Jag skriver istället ner en förhoppning om ytterligare en seger. Jag hoppas på en god match där vi står som segrare när allsvenskan 2014 blåses av ... Det vore en fin avslutning.

Så, vi ses på O'Learys, som öppnar något tidigare än vanligt för vår skull. Det är vi som är Norrköping – i Stockholm! Heja Snoka!