Någonting har hänt

Det finns många klyschor att slänga sig med när det kommer till sport. Att ha turen på sin sida, bollen är rund, allt kan hända eller det här snacket om ett psykologiskt viktigt mål. I onsdags var det just en av de sistnämnda klyschorna som gjorde att IFK Norrköping kunde ta med sig 3 poäng mot Hammarby hemma på Nya Parken.

Och vilken säsongsinledning det har varit! Frågan är när andra ska få upp ögonen för att Peking kommer vara med där uppe i år. Men egentligen, vem hade kunnat tro det efter Elfsborg och Helsingborg? Inte många.

Men i år är det som att någonting har hänt med laget. Mycket är nog också grundat i att Janne Andersson lyckats med en sak: att få in en tro på att laget har stor potential och ska våga hålla sig till den tron. Efter förlust mot Elfsborg med 0–4 på Nya Parken och borta mot Helsingborg med 3–1 var vi nog många som satt och svor för oss själva. Skulle detta bli ännu en säsong där vi får inrikta oss på att klara kontraktet, men där såg Janne något ljus? Han såg en sida hos laget som byggde en tro, en tro på att Peking ska våga ha ett eget spel i år och kunna styra matcher.

Och som de gjorde det mot Gefle! Har vi någonsin sett så bra fotboll på Nya Parken? Ja, kanske någon gång men det var flera år sedan sist. Och som laget åkte upp till Friends Arena för att spela till sig 1 poäng mot AIK eller som när de kör över Halmstad och av bara farten tar 3 poäng borta mot Häcken. Ja, det finns så mycket att glädja sig åt just nu och allt beror egentligen på en sak.

Tron finns där! Janne Andersson har fått mycket skit många gånger men han måste ändå vara en stark och klok ledare som lyckas få in en stark moral i gruppen och tron på att laget kan om de bara vill.

Visst, mot Hammarby var det inget vackert spel utan mer kamp. Men att vinna sådana matcher är man inte van vid att se Peking göra, utan ofta har det handlat om att de haft mängder med chanser för att sedan förlora med uddamålet. I år är det mest annorlunda. Som om det inte såg tillräckligt ljust ut nu så väntar något ännu ljusare bakom hörnet. Tänk er när Nicklas Bärkroth är tillbaka i truppen igen – oj, oj säger jag bara!

Och vänner hos Exilsnokarna! Den tro som Janne jobbat in i laget är exakt samma tro som vi har på laget när vi gång på gång samlas i Gamla Stan. Det gäller att se möjligheterna och hitta vägen fram till att lyckas och där handlar det otroligt mycket om att ha en tro på sig själv. För vi är Norrköping och vi ska mot nya poäng.

Av: Marcus Åberg