Lyckat tioårsjubileum


I fredags samlades vi på O´Learys i G:a Stan för att fira vår 10-årsdag. Det var trångt och så gott som fullsatt vi åt en stor god och generös buffé tog några pilsner och firade oss själva.

En av kvällens höjdpunkter var när vi utsåg Richard Spong till hedersmedlem och intervjuade honom. Richard medverkade i det IFK-lag som spelade mot Bunkeflo 2:e oktober 2007, då Exilsnokarna bildades.
Vi fick reda på att supporterstöd är viktigt, men att han tyvärr inte hade fått någon speciell känsla i kroppen av att det bildats en ny supportergrupp under matchen för 10 år sedan.

Richard hyllades för sina insatser i IFK, att han utsågs till Östergötlands bästa spelare 2008, att han varit lagkapten i IFK, att han vann Superettan med IFK, att han var med och tog SM-guld med IFKs U21 lag 2007, att han gjort 39 ungdomslandskamper. Hans bästa minne från tiden i IFK var hyllningen på Tyska torget efter vinsten i Superettan.
Richards favoritlag i Allsvenskan är naturligtvis IFK, så han är alltså en äkta Exilsnok. Han skulle bli glad att få återkomma till IFK om han fick frågan. Alla hans gamla lagkompisar har lämnat IFK den sista som lämnade var Telo. Att det var just Telo som gått långt av U21-laget tyckte han var givet Telo var ju den ambitiösa.
Nuförtiden spelar ju Richard för Frej i Superettan, efter hans trevliga besök är numera Frej mitt favoritlag där.

Göran Modeen höll ett lustfyllt anförande om bildandet av Exilsnokarna, bl a om restaurangägaren som inte hade rätta TV-kanalen då vi samlades, men att det löste sig så småningom.

Jag äskade tystnad och bad att de församlade skulle titta i TV-apparaterna för nu skulle det komma en hälsning, det blev en massa tekniskt strul tiden gick men spänningen steg. Men till slut spelades Janne Anderssons hälsning till vårt jubileum upp. Alla blev förtjusta. Många frågade mig hur jag lyckats med att få den här hälsningen från Janne. Då berättade jag att det var Janne som föreslagit att han skulle spela in en hälsning. Då blev Janne än mer högaktat än tidigare också för att han lovat att han ska försöka besöka oss en annan gång.

Rikard Boman vår förre ordförande underhöll oss med El-förstärkt ukulele och spelade IFK-sånger, det sjöngs f ö mer än vanligt då vi hyllade oss själva.

Kalle Holmberg räddade ju festen med sitt 1-1 mål då han gick upp i ledningen av skytteligan.

På tisdag är det dags igen klockan 19 ska vi sparka Häcken i röven.