Betraktelse från Anders P METAMORFOSER

Jag börjar min semester nu när Snoka har haft sin. Till min glädje har de redan avverkat två gräsmatcher där resultatet inte är av så stor vikt, men bara att de försöker kunna spela samma spel på gräs är ett steg framåt i omvandlingen från botten till toppen.

Bottennoteringen hade vi redan den 31 mars med en 15:e plats. Sedan har det gått mer eller mindre knackigt uppåt till dagens 7:e plats. Men där ska vi väl inte stanna. Mitt tips har hela tiden varit en fjärdeplats, men de får gärna visa att de kan bättre!

Vi är snart framme vid det som kan förändra förutsättningarna för höstavslutningen, sommarens transferfönster (15/7 – 11/8).
Det verkar som om både Kalle och Skrabb vill komma iväg och det är klart tråkigt, men ger mig inga kalla kårar efter ryggraden. 
Att Johannes Vall vill ha speltid verkar naturligt, så jag har full förståelse om han flyttar.  Dock hoppas jag att det stämmer att Jens inte vill släppa någon under Europaspelet. Sedan har jag förstått att han prioriterat detta före Allsvenskan, men ska det bli någon fortsättning nästa år så krävs det nog en topp-treplacering!

Jag har inte full koll på de andra topplagen, men jag kan ju bara hoppas att de blir dränerade. Blåvitts Nygren sällar sig till de sällar som vill till Belgien och sällan lyckas. GIFs Linus Hallenius är också borta, Sundgren har lämnat AIK. MFFs Christiansen verkar kunna flykta till MLS. ÖFKs Aiesh vill iväg och för Tekie har lånetiden gått ut. Bjarnason lämnar Bajen, kanske Rogic lämnar ÖSK, Karlström kanske flyr DIF? Alltså inga större tapp, men vi får se när fönstret ställer sig på vid gavel!

Intressant att Thern inte skräder orden, nu är det konstgräset som känns som asfalt. Det tolkar jag som att det inte är så konstigt att så många IFK-spelare lätt blir skadade och tappar kontinuitet.  Ordförande Hunt kanske bör tänka om? Jag tror dessvärre att ska vi bli ett riktigt topplag och fortsätta och spela Europamatcher krävs nog ett riktigt gräs eller ett hybridgräs. Men det får de kloka tvista om, jag sitter bara och betraktar det hela.

Dessvärre får vi vänta att se vår senaste ädelsten slipas, då Pontus Almqvist sprang ihop med någon målvakt och bröt nyckelbenet. Jag blev riktigt ledsen när jag läste detta.

Av mina önskningar har ingen fallit in….ännu. Att Bajen tappade tre poäng mot AIK gör det ju lite lättare att komma ifatt dem, nu bara en pinne efter, men till topp tre har vi fortfarande 6 poäng upp. Iff-iff vinner även derbymatcher med uddamålet, vilket tyder på att de inte kommer tappa många poäng i höst heller.

Hur går det med 60-poängsgränsen? Sämst till ligger AFC som bara får spela en oavgjord match innan de inte kan nå gränsen. Näst på tur är FFF som har två oavgjorda matcher innan fönstret stängs för dem.  På tredjeplats från botten ligger nu GIF som inte får förlora någon match.  Snoka har gaskat upp sig och ligger på 7:e plats uppifrån med 4 förluster till godo.

Nu vill väl alla till Dublin och förutom se på fotboll, dricka Guiness och Kilkenny. Det verkar inte i teorin vara omöjligt att ta sig dit, då SAS flyger direkt för cirka 3 000 kr, tillkommer då en övernattning och ölkostnader. Det kan väl vara trevligt och att tillbringa eventuella flera semesterdagar på Irland! Jag har kvar det på min bucket-list!
Anders Pettersson