Anders funderar över Låt de rätta komma in!


Bergshamra.  Man kanske tänker fotbollar, tänker kanske doping i samband med skidor.  Ett anständigt fotbollsliv. Tänker tunnelbanestation, förort. Sedan tänker man Solna och kanske inte så mycket mer. Bor väl Gnagare där, som på andra platser. Det var väl därför det byggdes för att Gnagare skulle ha någonstans att bo.

Nu har jag infiltrerat deras hemmaplan, jag ser Friends Arena från pensionärskuvösen. Hör dessbättre inte jublet när de gör mål, så de märks inte så mycket. Jo, några gnagare har fällt några träd nere vid viken, men de är rätt osynliga.

Detta gick jag och tänkte på denna fredagseftermiddag när det snart var matchdags igen.
Förra matchdagen slutade med stor besvikelse och tron på framtiden försvann lika fort som ölen ur kroppen. Stor nesa, förlust på hemmaplan mot ett Superettanlag. Vi har inte riktigt känt igen Snoka i år…..än. Nu väntade ärkerivalen iff iff, som jag kallar dem inofficiellt. Sveriges stolthet, ute i Europa och spelar skjortan av Chelsea, ja om man får tro en del journalister. De har köpt allt som tränaren pekat på och dessutom verkar många som flyttat vilja komma tillbaka igen och ta ett femtielfte guld! Hur skulle Snoka hantera detta hjältelag? Ni som känner till min pessimism blir inte förvånade över mitt tips, jag drog till med 0-5! 

Det var teknikstrul med min dator, så varken NT’s sändning dök upp eller min casting till TVn fungerade, så jag fick nöja mig med den lilla skärmen på datorn . När jag väl fick bild efter cirkus en kvart stod det 0-1. Det skulle bli som jag tippat………
Satt och sippade på ölen och ju varmare ölen blev desto kallare blev Snokas spel…..
Men så ”plötsligt händer det”, en kollektiv Lidnersk knäpp, Thern slår ett superinlägg, Ian tar ner den till Jordan och så pang 1-1! Vad hände, så här kan dom väl inte spela?
Straxt efter, Jordan klackar fram till Sead som slår en fin boll mot Kalle, som inte hinner ta den då backen gör självmål 😊
Och sedan slår Sead en perfekt passning på en fri yta där Gudi kommer med full fart och lägger in den mot mål där Kalle står och mer eller mindre klackar bollen över målvakten och plötsligt står det 3-1!

Ölen hade hamnat i vrångstrupen, mitt tips skämdes och det var halvtid.
Andra halvlek spelades av, Isak gjorde några kvalificerade räddningar, som vi nu är vana vid och hade väl hjälp av stolparna några gånger men iff iff kom inte närmare.

Kaj som varit på Stadshagen och sett U21-laget vinna över Djurgården med 3-1 i veckan, hade rapporterat om en urstark, spänstig Pontus Almqvist. Pontus hade dessutom gjort alla tre målen! Så jag satt och hoppades att han skulle få spela mot iff iff också. När det var en kvart kvar kom så både Pontus och Totte in. Totte fick givetvis applåder, men Pontus löpte som Ferdinand på julafton och stressade iff iffs backar, snodde bollen och så 4-1! Kan han bli årets Arnold?

Som pessimist drar jag inte för stora växlar på den här matchen. Vi vet att iff iff inte gillar konstgräs, de kanske t.o.m. underskattade IFK, men hur som helst, vi fick se ett Snoka som vi älskar och hoppet om en intressant Allsvenska tändes igen.
Nu är det landslagsuppehåll och typ fem IFK-are försvinner iväg på landskamper, dock ingen till Jannes trupp. Där får vi glädjas åt de tre som har Norrköpingsanknytning och önska alla lycka till.
För Snokakillarna hoppas jag också att de återkommer utan skador. Det har varit tillräckligt av den sorten nu.
Jens verkar reda sig. Om jag själv hade så mycket att tänka på skulle jag knappast se så glad ut. Men det är väl annorlunda när man är tränare för IFK.
Anders Pettersson