Nytt betraktande från Anders

På fotbollsfronten intet nytt

Jag ligger 9 timmar efter gårdagens match. I vanlig ordning var jag på plats på O’Leary’s i god tid. Källaren tycktes onormalt tom, inte en snok så lång ögat nådde. Hursomhelst, jag fick min favoritplats och blev genast serverad min matchspecialitet 10 heta Buffalo Wings och en pilsner.

Jag satt där i min ensamhet oroväckande länge innan ordförande Kaj dök upp. Jag förstod då att det varit längdskidåkning på gång (sic!) och så fort en bronsmedalj var fixad av Frida dök det upp fler och fler. Glädjande nog så var det några återvändande Exilsnokar som på nytt löste medlemsavgift och kunde dricka pilsner till rabatterade priser😊

Nåväl, till slut kom matchen igång. Nu gällde ju att vinna för Snoka, trodde jag. Men under första halvleken var det bara AFC som kom igång. Det såg ut som om AFC var hemmalag och Snokarna inte riktigt värmt upp sig till den grad som ormar behöver, de verkar också vara växelvarma som behöver ligga och bli gassade på innan det händer något.

Hände gjorde det, AFC tog ledningen vid en situation som jag, som gammal (på betoning på gammal) målvakt tyckte att Isak borde fått frispark vid?
Ni som vet bättre kanske har koll på vilka regler som gäller för målvakter av idag, på min tid räckte det att jag skulle ha ett finger med i spelet eller snarare på bollen för att bollen skulle betraktas som min! Det såg ut som om Isak var av samma åsikt, men tyvärr inte domaren. Någon som kan förklara vad som gäller nu?

Inte nog att AFC gjorde mål, helt plötsligt sätter sig Sead ner och kan inte spela längre. Som tur var kom Jordan in i stället och lyckades senare kvittera efter returen på Alles riktiga kanonskott i kryssribborna!  Dessvärre blev också Skrabb skadad av vad jag tyckte, AFCs rätt hårda spel. Domaren och jag var inte heller där eniga. Tyvärr räckte detta nu inte till avancemang i Cupen.
Det är inte första gången jag undrat om Jens inte velat eller vågat vinna, typ Trelleborgsmatcherna och bortamatchen mot Giffarna förra året.
Vi verkar inte vara på samma plan, vilket ju stämmer då han står i hetluften och jag dricker pilsner.

Jag hade ju glömt bort att Snoka redan på gamla meriter har kvalificerat sig för Europaspel framåt hösten. Det kanske är därför jag inte riktigt har förstått Jens taktik? Jag som ALLTID vill se IFK vinna var rätt besviken, medan Jens tyckte att de hade ju inte förlorat. Han verkar också ha använt cupen till att testa så många spelare som möjligt istället för som jag hade trott vinna cupen.

Så summan av kardemumman, två spelare till röntgen imorgon, ingen tävlingsmatch förrän den Allsvenska premiären borta mot Helsingborg söndagen den 31:a mars. Hoppas det inte blir ett tidigt aprilskämt för Snoka.  Nästan en månad utan O’Leary’s är en lång tid. Vad hjälper det att både Åtvidaberg och Rosenborg ska idka sparring för ett för närvarande skadeskjutet och vingklippt IFK.
Nu får vi se vilket lag som ställs på fötterna mot ÅFF, vill vi vara bäst i Östergötland borde nog den matchen vinnas, annars har vi ju varken vunnit över dem eller LHC, förlåt LFC!

Rosenborg blir väl ett bra exempel på vad som väntar till sommaren, låt oss hoppas att röntgenundersökningarna i veckan inte ger någon trist information. Det skulle inte vara så kul att vara utan Totte, Sead och Skrabb när Allsvenskan börjar.

Jag funderade också på hur mycket Ante saknades, tidigare har vi varit vana att matcher som den här hade vunnits. Det är nog bara att jag får ge mig till tåls tills en ny ”pappa” har tagit upp den fallna manteln!

Så för att komma över missen satt vi kvar några stycken och tröstade oss med vilka egna fantastiska fotbollsprestationer vi själva bidragit med i storklubbarna Barcelona, Waria och SAIS!
Låt oss hoppas på en bättre mars(ch) mot Allsvenskan och att jag lär mig att förstå Jens syften med matchandet. Det sista jag såg från Cmore var Jens ansikte som hade ett så behärskat uttryck, så att det nästan tycktes, som om han varit nöjd med detta slut.
Anders Pettersson