Mot ljusare tider. En ny betraktelse från Anders.

11 November 2018, hur länge sedan är det?
Tillräckligt länge sedan för att jag ska få pirrningar i magen. Att jag ska vara nervös hur det ska gå!
Jag kommer att hitta på tusen saker, som om de slår in, kommer göra att Snoka vinner.
Jag kommer att älska att ta mig till O’Leary’s och se om jag är först, så jag får min favoritplats.
Jag kommer att tycka matcherna är tråkiga och ta reda på allt möjligt annat mellan himmel och jord på mobilen.
 Jag kommer tycka att matcherna är så spännande att jag inte orkar se på och måste ta reda på allt möjligt mellan himmel och jord på mobilen.
Jag kommer att tycka Snoka är så dåliga att jag reser mig upp och går hem och tar reda på allting annat på mobilen.
Jag kommer att tycka att Snoka är världsbäst och bara mår så bra på tunnelbanan hem att jag måste ta reda på mobilen när dom var så här bra förra gången.

Mitt psyke klarar knappt en säsong till. Förr fanns det stressägg och andra sätt att lugna ner sig på, nu finns det mobiler att ta till.
Jag kommer sitta väntande med mobilen tills dagens laguppställning kommer upp, jag vill veta alllllt innan det händer, helst slutresultatet också!
Jag orkar inte vänta……STOPP där, jag är ju alldeles för gammal för att tillhöra den generationen som gör så.
Jag måste hålla mig och vänta till november innan vi vet resultatet av årets Allsvenska. Jag har givetvis redan tippat utgången och Snoka kommer på……..plats!

På söndag 17.30 börjar det för Snokas del. Vilket lag ställer Jens på benen? Vilken känsla kommer laget ha från början, är de taggade, är de handlingsförlamade, kommer de att åka hem med nesan av att förlorat i första omgången mot ett uppflyttat lag?
Gör de det är det inte första gången det händer. Ska vi förresten se Helsingborg som ett nyuppflyttat lag, de har ju nästan lika många säsonger som IFK i Allsvenskan, 78 mot 66.

Som matematiklärare, men inte matematiker, är jag intresserad av allehanda siffror. Förra året lärde jag mig från Carl-Johan Eeldes Statistikblogg att under åren 1993 till 2018 har alla vinnarlag tagit minst en poäng i premiärmatchen! Tungt! Det gäller alltså för Snoka att på väldigt kort sikt ta minst en poäng på söndag. Gör vi det eller snarare gör de det som får äran att spela?
Har Jens fingerspitzengefühl och tar ut de bäst lämpade. Eftersom han nu är tränare och betald att göra det, så misstänker jag att han är ganska bra på det.
Han är ju verkligen proffs medan jag endast är matematiklärare. Gissa vem som har bäst betalt?

Det finns ju redan några som tagit ut sin startelva, så jag ska inte ta ut något lag men funderar givetvis på vilka alternativ det finns. Om nu de flesta för en gångs skull skulle vara hela så är det väl backlinjen och anfallarna som kan diskuteras, 5 av 11 spelare.
Vilken permutation av Jordan, Totte och Kalle är bäst lämpade och hur ska vi slippa vara med om simpla mål bakåt som det tydligen var mot Rosenborg.
Frågan är om det ska vara en svensk, en dansk och Bellman, förlåt en svensk och två danskar, eller någon annan konfiguration? Undrar när Jens bestämmer sig?
Jag skulle gärna vilja se vad Jordan kan gör på sin gamla hemmaplan, avskedet därifrån var ju inte så trevligt för honom!
Jag skulle vilja se Vall med sina kraftfulla löpningar och raka spel och jag skulle vilja se min nya favorit Pontus, hur han kan röra om i en viktig match?

Hur det blir? Det vet vi framåt söndag kväll! Det är ju nästan som om jag väntar på julafton när jag var yngre, lite pirrigt ända fram till tomten gick. Och sedan funderingar på om julklapparna var det jag ville ha eller om jag skulle kopiera önskelistan till nästa år? Ni har väl Brita Nordholms utmärkta tröstbok Nästa år tar vi guld, morsan!?                              
Anders Pettersson