Ett slags rättvisa. Av Anders Pettersson

Som snok i gnagarland var jag ovanligt avstressad inför premiären på Parken. Varför detta efter alla matcher då jag varit nervös så det räcker för hela året? Titta bara på tabellen, Snoka sist! Med andra ord, det kan inte bli värre…….
Snoka hade nog konstaterat detsamma för de kom ut taggade till tänderna och visade upp en inställning som inte jag hade sett tidigare i år……..

Anfallsfotboll för hela slanten med hela laget på alla positioner. Om de förlorade bollen tog de snabbt tillbaka den med hög press. Försvaret som i förra matchen såg ut som svängdörrarna på NK (om dom finns kvar?) var nu plötsligt tight. Isak i samma form som förra året, nu hade han ju hjälp av backarna vilka gjorde livet lättare för honom. Framför allt Gerson under andra halvleken. T.o.m. brandvakterna var snabbt framme och släckte gnagarnas bengaler som hotade insvepa Isak i rena Lützendimman.
Det var bara att säga WOW och luta sig tillbaka och njuta av spelet. Dessvärre saknades en sak, MÅL!
När halvleken var över stod det 0-0 och jag kunde misstänka att Snoka inte skulle mäkta med ytterligare en likadan halvlek. Det gjorde de nu inte heller men trots skada på Kasper kunde inte heller Gnaget få hål på Isak. Så med ett slags rättvisa blev det 0-0 i bottenmatchpremiären.

Toppmatchen i omgången vann Sirius med uddamålet över AFC. Det blev inte sämre när alla matcherna var klara visade sig Snoka ha avancerat till 13:e plats, en förbättring med 3 placeringar eller med nästan 20%.

1 poäng på de första två matcherna har vi inte haft sedan 2002, då åkte vi ur med dunder och brak! Vilka åkte mer ut då, jo Kalmar, vilka vi möter på lördag på gräs. Ger det oss positiva vibbar? Det beror på hur vi ser på historien!
1: 2002 vann vi tredje matchen med 3-1.
2: Vi är ju det första lag som ska bryta Eeldes lag genom att vinna i år, eller hur? (Kom ihåg jag försöker verkligen vara positiv i år!)
3: Matchen går på gräs, Jens vill nog också se en bra prestation på gräs, eller hur?
4: Kasper är skadad och kan inte vara med, men vi har ju Rasmus!
5. Kalmar ligger faktiskt efter oss i tabellen, bara en så’n sak! 0-2 mot Sirius hemma och 1-1 mot Hammarby borta. Nu fick ju Henrik Rydström revansch mot sitt gamla Kalmar. Kalmar - Hammarby dömdes av den ökände Al-Hakim och ännu en gång hamnade han verkligen i hetluften. Men han verkar ha varit rättvis i sina ev. felaktiga bedömningar då även Elmbröderna var irriterade. Inte lika irriterade som Rodic och Djurdjic. Djurdjic tyckte ju att det är helt OK att slita av sig tröjorna, springa efter domarna och putta på dem, då det är lite mer passion i Hammarby?????

Nåväl, nu är det Kalmar som gäller och i mitt fall kommer jag att vara mest orolig för gräset och i andra hand för det uteblivna målskyttet! Men jag sätter min tillit till den klassiska ketchupflaskan, rätt som det är har vi ketchup över hela planen och framför allt i målet!
Men som Jens alltid säger det är PRESTATIONEN som räknas och Allsvenskan avgörs inte i tredje omgången, men visst är det roligare med seger och att alla förbannelser drar åt peppar! På lördag framemot helgmålsringningen vet vi! Puh………..
Anders Pettersson