Anders Pettersson om Förlorade illusioner?

Det är tätt mellan matcherna nu eller som Jens uttrycker sig, det är tufft. Det är inte bara tufft på plan, det är tufft att vara Exilsnok denna vår också! Jag vet inte om jag har några illusioner om året kvar?
Jag hade det stora nöjet att bli bjuden av sonen, som födelsedagspresent, på Djurgårdsmatchen. Det betydde att jag satt på en av de bättre platserna jag haft på en arena på länge. Bl.a. hade jag god utsikt över Exilsnokarna och övriga ditresta IFK-fans. Ni höll igång hela matchen och gjorde ett utomordentligt jobb på läktaren.
Matchen då, ja Snoka stod upp bra och hade som sagt ledningen nästan in i kaklet! Men det fattades några centimeter. Nu kan man ju tycka som Jens, att 1 poäng borta mot Djurgården är helt OK. Om man inte vill vara med och slåss om guldet kanske 3 poäng hade varit guld. Jag har tippat dessa sju lag i topp i år: MFF, Häcken, Hammarby, Snoka, Djurgården och Östersund. Det är nog i matcher mellan dessa lag som guldstriden avgörs. I inbördes matcher ser tabellen för tillfället ut så här (poäng/match):

MFF 2,3 DIF 2,0, AIK 1,6, IFK 1,0, BKH och ÖFK  0,3 och HIF 0.

Mot övriga lag:
BKH 3,0 , DIF och ÖFK 2,3 , MFF 1,5, IFK 1,3 , HIF 1,3 och AIK 1,0 .

Totalt:
DIF 2,2 , MFF 2,0 , AIK och ÖFK 1,6 , BKH 1,4 , IFK 1,2 och HIF 1,0 .

För att vara med och slåss om guldet bör man nog ha 2,0 eller högre.
Jag hade också illusioner om att laget skulle fortsätta och prestera som förra året, men det har varit besvärligt värre under hela våren att prestera som höstens poängmaskin. Det känns lite som 2014, fast vi då inte hade några större förhoppningar att hamna i topp då. Nu till min svåra del, att vara positiv:
  1. Isak var tillbaka i fin form!
  2. Om det inte blir några mål, in med Skrabb! Han levererar! Han måste ha gjort flest mål/minut av alla i truppen Nästan i klass med Sjölund förra året.
  3. Totte verkar kunna vara tillbaka mot MFF!?
  4. Jordan definitivt tillbaka!
  5. Fullsatt på Parken på söndag?
  6. Fullsatt på O’Leary’s?
  7. Tabellen ser inte så positiv ut om vi läser den upp och ner heller!
  8. Snoka vill nog inte att jag ska bli mer desillusionerad än jag är!
  9. Jens vet vad han pratar om! Det vet inte jag……
  10. Inga bengaler på Telo2
Anders Pettersson