Inför AIK – dags för en påskseger igen?

3–1, 2–1 och 2–1. Tre segrar! Det är resultatet av en påskdag och två annandagar de senaste tre åren. Denna påskiga svit kan förlängas på söndag! Vi ses väl på Friends Arena?

De senare åren har Djurgården, Göteborg och Mjällby har stått för motståndet i påsktid. Alla dessa matcher, som alla varit på bortaplan, har slutat med finfina segrar. Ur en stockholmsk synvinkel känns förstås segermatchen för tre år sedan lite extra bra … Och det kan mycket väl bli en vacker seger i stan igen!

Den stora hjälten på Stadion var Christopher Telo. Han är också den som toppar påskmålskyttet med sina tre mål. Förutom två mål mot Djurgården 2011 gjorde han det viktiga kvitteringsmålet mot Mjällby förra året. Ett lustigt sammanträffande är att det senare målet och det ena av Christophers mål mot Djurgården skedde under samma matchminut, den 53:e. Lite smått magiskt!

Under samtliga matcher har dessutom IFK vaknat sent – det är först i andra halvlek som de vitblå fått hål på motståndarna. Det är också lite typiskt för den förra säsongen som helhet, säger statistikbibeln. De allra flesta IFK-mål görs en bit in i andra, precis som också är fallet hittills i år.

Sett till allt detta har vi skäl att vara lite extra optimistiska inför påskdagen på söndag. Vår uppladdning sker på vårt vanliga ställe, O’Learys i Gamla stan, kl. 15.30. Därefter tar vi oss gemensamt till Friends Arena med lokaltrafiken.

Kom och fira påsk! Heja Snoka!