En dag i Anders Exilsnoks liv.

Solna 190221

Som alltid klockan fem på morgonen slog man revelj men lika vanligt vaknade jag inte. 
Idag var det en alldeles vanlig dag, en trist söndag i februari. Men kanske inte lika trist som vanligt, det hade kommit rapporter från Portugal att våren nog var på väg igen.
Vår! Det betyder att jag som snok kan slingra sig ut ur idet, sluta läsa trista tabeller i hockey, handboll, bandy, resultatlistor i skidor och annat ointressant från sportsidorna.
 Det hade också tre gånger ryktats att årsmötet för Exilsnokarna var i antågande. Som en kall snok rörde jag mig inte så snabbt men ville ta mig till ett varmare, gassigare ställe, O’Leary’s i Gamla Stan.
 Som en vilsen snok slingrade jag iväg med tunnelbanan. Väl i Gamla Stan blev jag omslingrad av Hans, som redan fått upp hastigheten betydlig, men så kommer han ju från SOLna. Jag hann inte med i svängarna.  Dessbättre kom Ulf ut från det som nu är ett mer eller mindre stort hål, Slussen. Men inte heller honom hann jag med. Det verkade som de använt vintern till att bättra på konditionen.  När jag väl kom fram till nedgången till ormboet såg jag Mika i ögonvrån och upptäckte till min glädje att jag faktiskt kom före någon!
Väl nere så får jag en stor kram av Rebecca som välkomnade med kalla öl! Ett femtontal snokar hade redan hunnit sig dit och sorlet och diskussionerna hade redan börjat. Årsmötet gick snabbt, det referats ju på annan plats, så jag skruvar fram klockan till straxt innan sjutton så var det dags för årets svenska tävlingspremiärmatch.
Något referat tänkte jag inte ge er, men några egna tankar inför årets Allsvenska vill jag dela. Om jag jämför med förra säsongen så verkar det som Snoka värvat klokt och sålt för bra pengar. Läste förresten för någon timme sedan att Arnor kan vara på väg till Italien, vilket också skulle fylla på Snokas kassa! Thern är ju aldrig nöjd och jag kunde ana vid någon intervju att Jens kanske inte var klar att checka ut kundkorgen ännu. Kan vi hoppas på någon tyngre anfallare som kan meja ner allt vad handbollsförsvar heter? 
Vad har vi nu då? Sead (har tyvärr inte lärt mig efternamnet än) verkar ha viljan att mölja fram och få med sig bollen, så det ser lovande ut! Totte har vi inte fått se ännu, men alla vi hoppas väl att han ska kunna komma tillbaka minst lika bra som när han lämnade oss. Men jag har Kindvalls återkomst i färskt(?) minne, han frälste inte riktigt IFK då som många hade hoppats. Så låt oss åtminstone hoppas att han gör några mål! Till min glädje så har Jordan som fick mitt mesta gnäll förra året verkat lagt på sig lite muskler och gjort flera mål redan nu. Jag hoppas bara att han vill fortsätta med detta. Kalle verkar också vara på gång.
Det jag är mest orolig för är något som inte finns…..,vilket inte borde oroa någon, men hur ser en Ante v.2 ut? Jag har inte riktigt sett hur man tänker uppställningen mot Helsingborg om någon månad. Att vi har försvarare är helt klart, men hur ställer vi upp på bästa sätt och vem vill visa upp erfarenhet och pondus direkt? Nu finns chansen att vi kan få någon ny favorit, frågan är bara vem? Krogh Gerson, Blomqvist, Karsten eller Dagerstål…...
Mina andra favoritspelare från förra året, Isak (vi har väl två Isak i år?) och Ian har gjort vad jag förväntat mig medan Gudi inte riktigt stod att känna igen mot Värnamo. Kan vi dra några växlar efter Värnamomatchen? Nja, nu är ju inte Värnamo i närheten av AIK, Häcken, Bajen, DIF eller iff-iff direkt.   Men vid samma match förra året var det riktigt problematiskt och då mot ett lag från den riktiga skånska myllan, Tvååker. Det enda jag visste om denna ort var att Kaj hade, typ spelat teater där någon gång! Men att de skulle leda med 2-0 i halvtid hade jag inte i mina största pessimistiska stunder kunnat tro!
Nu hoppas jag att laget blir ännu bättre mot Värnamo såg det ut som en dag på jobbet, vilket det säkert var. De vann och det är ju det viktigaste i cupmatcher. Jag hoppas de skruvar upp tempot en aning mot Assyriska version Jönköping. Match i Tipshallen får inga bra vibbar hos mig för IFK, men inget gnäll…………ännu!
Ser fram emot morgondagen, en fredag, så ölen kommer nog att smaka extra gott, med glada Exilsnokars lag.  Kan det bli bättre!
Tretusensexhundrafemtiotre sådana dagar, från revelj till tapto, har jag minst haft tillsammans med Snoka.
Anders Pettersson