Ulysses

Dagens titel är hämtad från James Joyce Ulysses, som utspelar sig under en dag i Dublin.

Snoka är förhoppningsvis ute på en odyssé med oklart slutmål. 
Jag hoppas den blir lika lång som antalet sidor i boken (933 st), vars titel jag har valt idag.

Första stopp var Dublin, James Joyces hemstad. Det blev en klar seger, precis som vi alla hade hoppats på. Jag tycker dock att det kunde blivit några mål större. Dock fick Isak hålla nollan igen.  

Nu gäller det att snabbt ställa om till nordligare breddgrader och Östersunds konstgräs. Förra matchen på konstgräs gick ju inte så bra, så jag hoppas de vill revanschera sig för denna årets floppmatch så här långt.

Det såg ju bra ut på gräs i torsdags, så jag hoppas att de inte har blivit allt för bortskämda med riktigt gräs utan att de kan göra årets flipp mot Östersund.
Det är fortfarande läge för att inte förlora om vi vill ha en tredjeplats eller bättre i årets Allsvenska! Efter att ha fått lite internationell känsla så kanske Snoka vill ha mer av den varan även nästa år?

Förutom att IFK vinner vill jag önska att Elfsborg tar poäng mot AIK. Falkenberg vill revanschera sig för smällen de fick av Bajen mot Blåvitt. Att Djurgården och Malmö spelar oavgjort eller kanske ännu bättre att MFF  vinner. Det trodde jag inte att jag någonsin skulle skriva, men om IFK ska kunna tas sig ut i Europa igen, så kanske det vore bäst?

På spelarfronten är varken AIKs Sundgren eller Karlsson med mot Elfsborg. Kommer Kjartansson att spela sin sista match för Bajen mot Sundsvall? Blåvitts lagkapten Ohlsson missar matchen mot Falkenberg. Djurgårdens Erik Berg är borta 4-6 veckor och Elfsborg har sålt Joakim Nilsson.

Från vanligtvis välunderrättat håll har inget konkret hänt (än) i Norrköping.
Så vi får bänka oss på O’Leary’s igen, som får en extra applåd av mig då de var justa nog att köpa in IFKs match från Viaplay för oss när den inte ingick i Cmores utbud! Då får vi också reda på om vilka som får vila inför torsdagens match. Vilka tror ni? Jag tror inte att Jens ändrar på ett fungerande försvar. Det gick ju bra utan Frasse och Thern mot AIK, så kanske dem? På anfallssidan får de kanske spela halva matchen var?
Vi ses på söndag!
Anders Pettersson