I toppen!

Är vi ett lag som inte tillhör toppen? Ja, det var frågan som många ställde sig inför matchen mot Hammarby. Svaret var tydligt efteråt, men jag tänkte fokusera denna text på den nonchalans som experter visar oss, hur ointresserade de verkar vara på att faktiskt konstatera att vi har ett U21 som dansar fram mot seger på seger. Eller alla de unga pigga spelarna som är på god väg uppåt. Eller varför inte det fina grundspelet som Janne jobbat in i laget under de senaste säsongerna. Nej, jag tycker det är pinsamt att se hur dålig koll de har på vårt kära IFK Norrköping.

När jag satt här nere i Portugal för att se matchen ville jag självklart se snacket inför matchen, men det mesta handlade om att David var borta, hur dåliga vi skulle vara vara utan Emir på planen och huruvida Kennedy skulle vara en startspelare i Hammarby eller inte. Och så hyllades den där Israelsson i Bajen. Ja, han hyllades faktiskt. Inte många ord hur mycket hjärtat i Norrköping betyder.

Och när jag skriver hjärtat så menar jag hjärtat för klubben och stjärnan på bröstet. Stoltheten över att få vara ett i IFK Norrköping, eller hur mycket Nyman springer på topp, hur bra Sebastian Andersson kommit in i truppen eller lyftet som Telo och Wahlqvist gjort under början av denna säsong. Vi har liksom fått en bredd i truppen som gör att många lag kommer få det tufft mot oss.

Innan matchen var det inte många ord om detta utan mycket fokus låg på var vi befann oss efter förlusten mot Falkenberg. Skitmatchen i Falkenberg, skulle jag vilja säga.

Efteråt, när Peking kontrollerat matchen fullständigt från första till sista minuten, dök det där snacket upp om att vi är ett lag som även i år bjuder på det bästa spelet. Men jag är i chock över att experterna inte kan ha koll på detta innan. Jag är i chock över hur de kan vara överraskade efter matchen. Vi är ett lag som ska tillhöra toppen. Bajen är ett lag som kommer tillhöra botten, så är det bara.

Måste bara nämna några ord om tre spelare i Bajen. Alex – den där spelare som alla har hyllat men som inte skapade ett skit igår. Ja, men visst, han var giftig. Imad Khallili som tillhörde oss för inte alls länge sedan men numera är på bänken i Bajen. Måste kännas härligt ändå. Och så David Boo Wiklander. Hur kan Nanne sätta honom på bänken? Det är ett stort mysterium i min värld.

Men i grunden skiter jag i det för nu är vi där vi hör hemma – i toppen! Där är vi för att stanna!

Av: Marcus Åberg