Låt oss ta nya tag

Falkenberg borta. Det är också en fredagkväll väl värd att minnas, om det nu hade slutat med seger. Nu är det bara en match vi alla vill glömma. Janne sa det väldigt bra själv på presskonferens där han kunde konstatera att det var dåligt spel där ute denna afton. Så är det också ibland – även för lag som tillhör toppen av allsvenskan.

Ni vet alla vad andra fans kommer att kalla vårt kära IFK Norrköping för nu, eller? Jo, laget som "bara kan spela bra på konstgräs" efter att ha förlorat både mot Malmö i premiären och nu mot Falkenberg som är två lag med naturgräs. Men nej, det är inte naturgräs eller konstgräs som det handlar om denna gång utan mer om att dagens IFK Norrköping har svårt för att spela mot lag som inte spelar fotboll som de vill göra.

Att spela mot ett lag som Falkenberg är tufft. Mycket tuffare än att ställas mot ett AIK i toppform eller ett Malmö som är på uppåtgående. Eller varför inte ett Hammarby som kommer precis från en derbyseger. Nej, Falkenberg borta är inte fotboll. Det är kamp i 90 minuter precis som det var igår.

Jag minns tiden i Superettan där vi hade svårt att ta poäng mot lag som krigade, krigade och krigade. Till slut lyckades vi hitta ett vinnande koncept som tog oss tillbaka till Allsvenskan. Vi hittade även ett vinnande koncept som ledde hela vägen fram till ett SM-guld förra året. Igår hittade inte vi riktigt hela vägen fram till ett koncept, eller spel, som kunde få hemmalaget på fall utan matchen gick helt i den riktning som Falkenberg ville. Mycket avbrott. Kamp. Och så långa bollar. För det var så vi spelade igår utan att egentligen skapa någonting.

Helt rätt Janne, det var dåligt. Spelet fanns inte där och trots en man mer på planen kunde vi ändå inte vända hem till Norrköping med 3 poäng i bagaget. Visst, det var nära att vi lyckades kriga till oss 1 poäng men nej, så blev det inte. Att Andreas Hadenius gjorde sitt första mål i Allsvenskan någonsin hjälpt föga. Denna fredag var det helt enkelt för dåligt. Hatten av för Falkenberg och jag kommer inte komma med massa ursäkter till varför matchen slutade som den gjorde. Nej, jag tänker inte gnälla på domaren, dålig plan eller något annat i de yttre förutsättningarna. Vi var inte bättre än Falkenberg helt enkelt. Vi var inte tillräckligt desperata på att ta hem segern.

Vi lyckades inte komma upp i den standard som man numera blivit van att se laget komma upp i. Ingenting gick vägen helt enkelt ändå var det nära. Ja, ni läste rätt. Det var nära!

Förluster kommer ibland. Men det är efter förluster det gäller att bryta ihop, ladda om och komma tillbaka starkare. På tisdag kommer Hammarby till Östgötaporten och då är det en helt ny match som väntar. Då är det ett nytt krig som ska vinnas. Och vi, vi supportrar, står alltid upp för vårt kära IFK Norrköping även när det blåser. För vi, vi ska aldrig bli som ni. Vi ska inte hitta ursäkter till varför det slutade som det gjorde utan ta nya tag och kämpa vidare mot nya framgångar.

Av: Marcus Åberg