Tillhör vi toppen – eller?

Gamla stan
En fredagkväll borta mot Falkenberg. Ja, det är en riktig mardröm skulle jag säga, en tuff match att plocka med sig seger ifrån, men det måste göras om det ska bli en lyckad säsong även i år. Det är inte i matcher som den mot AIK som laget måste lyckas, utan det är i just denna typen av matcher som segrarna måste komma. Det är i denna typ av matcher som man kan säga om laget är ett lag för toppen eller inte.

Ni minns nog alla de där matcherna som IFK Norrköping kunde göra för bara några säsonger sedan. Matcherna där man som supporter tänkte att "ja, idag blir det en lätt seger", som kunde sluta med att det blev helt tvärtom. Att laget ställde ut skorna, inte skapade någonting på 90 minuter och kunde rentav bli spöade med två eller tre mål. Ja, det är de där säsongerna och matcherna man helst vill glömma, men som alltid kommer finnas kvar i minnet.

Förra året var det helt tvärtom. En säsong som man aldrig vill glömma. Och sist mot AIK hemma på Östgötaporten Arena var det en match där man helst inte ville att domaren skulle blåsa av. När spelade Peking det vackra spelet tidigare? Aldrig. Chans på chans. Vackra uppspel på vackra uppspel och så målen. Underbara IFK Norrköping bjöd verkligen AIK på en rejäl käftsmäll. Men det är inte värt någonting ikväll.

När vi samlar oss i Gamla Stan denna afton är allt det där som hände i söndags historia. Nu väntar Falkenberg borta på en fredagkväll. En ångestmatch skulle man kunna säga, om vi nu hade varit indragna i bottenstriden. Nu är det en ångestmatch för vid seger kan laget vara uppe i ensam serieledning och hur underbart vore inte det.

Inför kvällens match är det flera spelare som har varit ute i media och sagt att denna match är svårare att ladda till. Att ladda upp inför en fullsatt arena mot ett lag som AIK är inga problem. Men ikväll gäller det att ladda extra. Tre poäng ska hem till Peking! Peking ska upp i serieledning där laget hör hemma – eller?

Upp till bevis ikväll!

Väl mött på Oleary’s!

Av: Marcus Åberg