Omgångens betraktelse

Vid årsmötet i februari efterlyste jag, d.v.s. ordförande Kaj G, inlägg att publiceras på hemsidan, alldenstund jag skrivit alla inlägg förutom ett under de senaste två åren.
Anders Pettersson tog mig verkligen på orden och skickar en betraktelse efter varje match.
Ifall någon annan vill skriva något här så går det bra, mejla till exilsnokarna.

Hopplös och hatad av alla. Statistiken, alltså!

Senaste besöket på O’Leary’s gav känslor från total hopplöshet över glädje till ett jaså. Ytterligare förlorade poäng på hemmaplan, som vi inte är så vana vid också. Inte heller så bra om vi vill tillhöra topplagen.

Jag är väldigt nöjd om vi spelar oavgjort på bortaplan och vinner hemma. Då hamnar vi på den smått magiska poänggräsen 60 poäng. Sedan vi införde en 16-lags Allsvenska har bara Elfsborg 2012 lyckats  vinna på färre än 60 poäng, 59! AIK och MFF har nått 67 som bäst. Så det är väl där någonstans där emellan det ligger, segerresultatet.

Hur ser det då ut nu: IFK har på sina matcher förlorat i förhållande till totalt 60 poäng, HIF 1, AIK 2, och MFF 2, totalt 5. Mot FFF och DIF tog vi de poäng vi skulle. Vi kan se dessa 5 poäng som något som bör tas igen.

Hur många poäng har då de andra lagen tappat och behöver på samma sätt ta igen. Så här ser det ut inför veckans omgång. Siffrorna inom parentes betyder så många poäng det behövs per återstående matcher för att nå 60 p. Avrundat till 1 decimal.
DIF, MFF, IFE och ÖFK -1 (0,0 poäng mer per match i fortsättningen), BKH och IFK G -2 (0,1), AIK; GIF och HEIF -4 (0,2), HIF, IFK, IKS och KFF -5 (0,2), ÖSK -7 (0,3), AFC och FFF -8 (0,3). 

Hur många poäng mäktar ett lag att ta igen? Låt oss ta IFK 2015 som exempel. Efter 6 omgångar hade Snoka tappat två poäng och landade på 66.  Förra året låg vi -4 efter 6 omgångar och fick ihop 65.Så det kan nog IFK klara en gång till😊 Om vi tar det som gräns generellt, så står guldet nu mellan DIF, MFF, IFE, ÖFK, BKH och IFK G. Om vi tar i beaktande att guldlaget inte får förlora i första matchen så kan vi räkna bort IFK G också.  Återstår 5 lag som kan vinna?

Ska vi ha något med toppen att göra behöver vi nog klara oavgjort på måndag, helst vinna. Statistiken mot Elfsborg på bortaplan ser ut så här i modern tid, från 2008,
1  1  7   9 - 22   4
    Ooops!

Men i år har jag lovat att vara positiv och Snoka ska bryta alla upptänkliga statistikvallar 😊
Så då får ni räkna ut resultatet själva!

Positiva Anders:
  1. Isak är tillbaka i förra årets form.
  2. Försvaret har på de fyra första matcherna släppt in i snitt 2 mål per match, på de två senaste är den siffran halverad, eller minskad med 50%.
  3. Totte är inte skadad.
  4. Jordan är inte utvisad.
  5. Det är inte en ren bottenmatch.
  6. Då Göteborg i skrivande stund leder Allsvenskan, kan vi se fram emot ytterligare en match mot topplagen nästa omgång. Då har vi avverkat AIK, DIF, MFF, IFE och IFK G. Det kan väl inte finnas så många topplag kvar sedan?
Anders Pettersson