Veckans betraktelse av Anders Pettersson

F/K Glädjen
Mina funderingar efter Göteborgsmatchen gick ungefär så här: Slut på säsongen, halsduken i papperskorgen, vad ska jag göra istället? Jag vet inte om jag gick in i något sjukligt tillstånd men efter några dagar insåg jag att det var match igen och konstaterade jag att jag missar att träffa en massa trevliga Exilsnokar, får dricka god öl och…….

Torsdag kväll fann jag mig på väg en superfin försommarkväll mot Gamla Stan där uteserveringarna var fulla av fulla (kanske snarare salongsberusade) solandes människor. Själv valde jag att ge mig ner underjorden utan den minsta sol, mörkt och ensamt. Tala om sjukligt tillstånd.

Denna underjord skulle visa sig full av under denna kväll. Jag var först, så det började bra med att jag fick min favoritplats. Dock pinades jag genom att de visade mitt kära gamla Leeds i deras förlustmatch mot Derby för några dagar sedan. Leedssupporter från FA-cup finalen 1972. Där har jag lycktas välja ytterligare ett lag som inte vinner några titlar årligen precis. Nu är det nog 45 år sedan Leeds vann engelska ligan. Andra eller tredje året som de är på väg att komma tillbakatill Premier League, men inte orkat ända in i kaklet!

Men nu gällde det Snoka!
Efter ett glas öl började lokalen att fyllas, men den blev inte överfull direkt. Dock tillräckligt för att jag inte skulle känna mig ensam. Vi hade en trevande start på trevligheterna och var förundrade över att Snoka helt plötsligt tog kommandot, på bortaplan! Resten är historia och när ölen och matchen var slut hade vi avancerat från elfte till nionde plats, tagit in två poäng på både iff iff och blåvitt!  Nu kör vi!

Jag kom ut från källaren till ett Gamla Stan som kändes upplyst av kvällssolen som också gjorde att t.o.m. Söder sken. Alla människor såg glada ut, cyklisterna lyste med sin frånvaro och jag gick på lätta steg mot tunnelbanan. På Gamla Stans perronger blåste det inte alls och när jag kom hem till gnagarland lyste solen bara på mig och dofterna från Brunnsviken gjorde mig ännu gladare.

Fantastiskt vad en fotbollsmatch kan göra underverk. Jag som funderat på att sitta hemma och sura. Tack IFK och Exilsnokar för att ni finns!

Bara för att visa att jag inte är den mest negative, så tar jag med Fotbollskanalens fotbollslabbets simulering av Allsvenskan fram till omgång 20. Ingen rolig läsning……..

  1. MFF    41
  2. IFK G  36
  3. IFE      35
  4. DIF      35
  5. BKH    34
  6. HIF     29
  7. ÖFK    27
  8. KFF     26
  9. AIK     26
  10. GIF     24
  11. IKS      23
  12. HeIF   23
  13.  FFF     23
  14.  AFC    20
  15. IFK     19
  16. ÖSK   16

Anders positiva:
  1. Hemmamatch mot Sundsvall
  2. Ingen blev skadad mot Örebro
  3. Jag heter fortfarande inte Jens, men det har just nu ingen större betydelse.
  4. Jordan hittade målet igen.
  5. Min gamla favorit Nicola Tkalcic kommer att spela med Jönköpings Södra.

Anders Pettersson
PS Min kära hustru, stödjande men inte aktiv Exilsnok, räddade den stackars halsduken, som nu åter hänger på sin vanliga plats. DS