Veckans betraktelse

Fotbollstränare Gustavsson får en idé
Måndag igen och som vanligt är måndagar lite jobbiga. Nu när Allsvenskan har lag matcher på måndagarna gör det ju inte dagen bättre…….eller? Ni som känner mig lite närmare vet att jag brukar kalla mig för ett måndagsexemplar. Det är en hel del innanför skalet som inte fungerar hundraprocentigt, lindrigt sagt.

Precis som vanligt var jag inte riktigt i form, men tog mig ändå till O’Leary’s. I god tid var jag också, så jag fick min favoritplats och behövde inte vänta länge innan en kall öl stod på bordet. Under tiden hade jag och min Bajenkompis i iff-iff land, slagit vad om resultatet. Jag hade tippat 1-1, medan hon sa att det blir inga problem för er, utan ni vinner med 2-0. Jag satsade gärna en tia emot!

Strax därpå fick jag överraskning 1, laguppställningen! Jag trodde inte mina ögon när jag såg följande elva spelare: Isak, Gerson, Dagerstål, Kasper, Rasmus, Frasse, Thern, Skrabb, Jordan, Kalle och Totte. Va’ nu då, ska vi börja spela offensivt? Vad jag inte visste var att Jens hade satsat allt, må det bära eller brista.

Överraskning 2 var att Snoka tog kommandot!

Nu är det ju så att Giffarna har Linus Hallenius och som vanligt kunde han ha avgjort matchen till deras favör. Överraskning 3 blev att han missade tre gånger!

Efter 25 minuter kom överraskning 4, Snoka tog ledningen!
När jag för några matcher sedan räknade jag ut medeltiden på hur länge det dröjde innan motståndarna kvitterade (eller hade gjort första målet), så blev den 9 minuter. Men det hade jag inte mycket för, då efter 4 minuter kom överraskning 5, Jordan satte 2 – 0!
Men det behövdes inte för Snoka fortsatte i liknande stil, Isak fick hålla nollan och vi hade tagit två segrar i rad vilket gav överraskning 6!

Dagarna har gått, nu är det söndag och den elfte omgången har rullar på. Den började bra, då AIK tappade poäng i Sundsvall. Det såg också länge ut som om Häcken och Blåvitt skulle dela på poängen, men som vanligt med lag på gång, avgjorde Blåvitt till sin fördel. Nu verkar de bli det största hotet mot iff-iff.

En ny överraskning skulle ju sitta fint på måndag, men nu står Bajen för motståndet, så det vågar jag inte hoppas på. Tar vi en poäng får jag nog vara glad. Hoppas ju att Jens vågar spela skapligt offensivt, men med förstärkt försvar så det inte blir en kopia av förra årets match på Telo2.
Jag har funderat på hur många matcher lagen har råd att förlora innan de missar den magiska 60-poängsgränsen? Jag kom fram till detta:
1 MFF 7, 2 AIK, BKH, IFK G, DIF och HIF 6, 7 IFE 5, 8 IFK och ÖFK 4, 10 KFF, ÖSK, IKS, och HeIF 3, 14 GIF  3, 15 AFC och FFF 1.

Hoppas ni får det trevligt på Telo2 på måndag. Jag önskar inte heller att Snokas förlustkonto ska minska ytterligare, utan att vi får ha våra förhoppningar om en topp 3-plats kvar ett tag till! Om måndagsexemplar orkar jag inte stå en hel match på Telo2, utan jag nöjer mig med CMore play hemma! Oooops! Glömde nästan Anders positiva:
  1. Isak har hållit nollan i tre matcher, kan bli den fjärde.
  2. Dansk dynamit och danska skallar känner vi till, låt Bajen också få känna på det.
  3. Therns fot borde väl ha läkt nu?
  4. Hoppas Jens fortsätter att ge killarna tron på sig själva så kommer det fler mål.
  5. Av de 14 mål som gjorts har backlinjen stått för 2, (Kasper och Gerson) mittfältet för 2 (Frasse och Thern) och anfallet för 10 (Jordan 6, Totte 2, Kalle och Skrabb 1). Låt det bli flera!
Anders Pettersson