Gamla Stan eller Tunavallen?

Söndag kl.15.00 match mot AFC Eskilstuna.
Kom till Gamla Stan med Exilsnokarnas betraktare Anders.
Eller åk med Exilsnok David i första vagnen tåg till Eskilstuna,
avgår kl.12:48. Tåg tillbaka med 3 pinnar kl. 18:00.
 OMGÅNGENS BETRAKTELSE
 
Utopia
Jag har nu sett en av de bästa Allsvenska matcherna på länge och borde vara rätt glad över att Snoka var ett av lagen! Man skulle ju kunna tro att ett lag som spelar sådan fotboll skulle kunna vinna Allsvenskan, men det är nog en utopi! Så istället kände jag den stora besvikelsen komma dragande och beslöjade resten av kvällen. Jag tycker att jag inte borde reagera så här, då jag redan efter första omgången konstaterade att IFK inte tillhörde de lag som kunde vinna guldet i år. Jag borde ha vant mig!

De lag som enligt den statistiken var guldkandidater då var 12 st: 
AIK, ÖFK, FFF, IKS, AFC, HeIF, DIF, GIF, IFE, HIF, MFF och BKH.
De som ligger efter oss i tabellen har nog sprattlat klart: FFF, IKS, AFC, HeIF och GIF.
De som vi ännu inte mött: ÖFK, BKH och IKS har vi ju möjlighet att förbättra läget mot.
Vi har inte vunnit över AIK, HeIF, DIF, IFE, HIF och MFF.
Sex lag ligger före oss i tabellen, MFF, DIF, AIK, BKH, HIF och IFE. 
MGN (kommer ni ihåg uttrycket från matematiken?) är MFF, AIK, DIF, IFE, HIF. Dessa borde det alltså vara svårt att komma förbi? 

Nu uttalar sig ordförande Hunt, kanske till Jens försvar, att IFK blev höjt till skyarna av journalister, supportrar och andra klubbar, men att de själva inte sett sig som någon guldkandidat. Deras mål var att ta sig till Europaspel ett år till. 

Nu ligger vi åtta, vilket åtminstone är på den övre halvan, men annars inte är mycket att yvas över. Själv tippade jag Snoka som fyra i mars, innan Allsvenskan började. Jag får sätta upp det som ett  nästa mål att hoppas på. Kan de sedan bli placering får det bli en bonus!

Jag har under året tröttnat på ordet ”prestation”, nu är det dags att börja prata om resultat. Detta innebär att jag förväntar mig ett vinnande resultat mot AFC i på söndag. Ett AFC som dessutom har en cupfinal att spela idag, torsdag. Annars blir det en trist uppehållsmånad innan det blir dags för Gnaget på Friends efter midsommar.
Om vi tittar på tabellen, så kan vi se att vi närmast är att likna med:
  1. Kalmar, som också lyckats (misslyckats?) med att spela sex oavgjorda matcher. De räknas väl inte heller till någon guldkandidat eller topp-treplacering?
  2. Elfsborg, som tagit en poäng mer, men heller inget topplag?
De lag som vi ännu inte spelat mot och ligger efter oss, ”måste” vi vinna mot, att dessutom vinna mot Häcken skulle ju sitta fint och då kanske vi kan börja närma oss toppen.

Sedan kan jag ju önska mig att det blir oavgjort mellan: AIK-Bajen,
HeIF-MFF (derby), AIK-MFF, Häcken-Bajen, DIF-MFF, DIF-Häcken,
Häcken-MFF innan höstterminen startar! Då skulle lagen kunnat tappa följande poäng: Häcken 9, MFF 8, AIK 7, Bajen och DIF 4, samt IFKG 3!

För Blåvitts del kommer förhoppningsvis problemen i september då de kanske blivit av med Benjamin Nygren och får möta Bajen, (Sirius), AIK, Häcken, MFF, DIF under sex omgångar i rad!

Vad beträffar möjligheterna för lagen att nå 60 poäng, kan vi konstatera att ÖSK endast får förlora 2 matcher till, och att GIF, AFC och FFF endast har en match tillgodo, innan de är borträknade. Snoka får förlora 4 matcher till, men ändå nå 60p.

På söndag hoppas jag alla, utom Arne som åker hem till Eskilstuna, kommer till O’Leary’s och att vi ses då!
Anders Pettersson